Terapeutisk metode

Jeg arbejder “oplevelses-orienteret”: det betyder, at det er selve mødet mellem dig og mig “her-og-nu”, som danner udgangspunkt for vores arbejde. Jeg har ikke nogen dagsorden: det er det, som fylder lige nu, som danner rammer for dagens arbejde.

Som terapeut lytter jeg til det, du siger, spejler det, og spørger aktivt ind til det, så du får mulighed for at sætte ord på dine tanker og følelser. Derved bliver du mere bevidst om, hvad der foregår inde i dig, men der opstår ofte også en følelsesmæssig reaktion, som vi udfolder sammen i trygge rammer.

At få en forståelse for det, der sker inde i os, kan give bedre overblik, men det er først, når vores følelsesmæssige reaktioner inddrages og udfoldes, at helingsprocessen kan gå i gang. Gamle følelser får lov til at komme frem i lyset og blive mødt med empati og kærlig omsorg, så vi varsomt og nænsomt kan få øje på dem, føle dem og forsone os med dem og med den historie, som knytter sig til dem.

Derudover henter jeg også inspiration og værktøjer i mindfulness-universet. Det betyder, at værdier som accept, venlighed, tålmodighed og medfølelse får en central rolle i alt det, som vi møder undervejs, og jeg bruger gerne guidede meditationer som arbejdsredskab, hvis/når det passer ind.

I mine øjne er det vigtigt at inddrage hele mennesket og give plads til både den mentale, den følelsesmæssige, den kropslige og den åndelige dimension i det terapeutiske arbejde.