Hvorfor psykoterapi?

Vi ønsker alle at få det bedste ud af livet og “blive lykkelige”. Men vi har mange forskellige opfattelser af, hvad lykke er, og hvordan vi opnår den. Det er ikke altid noget, vi selv har valgt – tværtimod er det tit noget, vi har lært som børn af vores familie og af vores omgivelser, og det er noget, vi opfatter som en sandhed: “Sådan er det jo”…

Men på et tidspunkt i vores liv kan de indre sandheder krakelere. Det sker typisk i forbindelse med en krisesituation, hvor vi er særligt sårbare. Det er ikke altid bevidst. Ofte er det noget, som undrer os. “Hvad sker der?” spørger vi os selv, og måske længes vi tilbage til de gamle sandheder, som ikke længere giver mening.

Er jeg god nok? Kan jeg få styr på mit liv? Kan jeg få livsglæden tilbage? Hvordan får jeg sat ord på mine følelser og mine behov? Hvorfor er jeg så sårbar? Tør jeg tro på kærlighed? Hvad giver mening i mit liv? Kan jeg holde mit arbejde ud? Hvordan får jeg nye venner?

Spørgsmålene kan være mange og meget forskellige. Måske kan du genkende nogle af dem? Eller er du optaget af noget helt andet, som kan være svært at definere?

Uanset hvad det drejer sig om, vil det oftest være en hjælp at tale om det med en, som er helt neutral og ikke har nogen forventninger til dig. En, der kan hjælp dig med afklaring og overblik, så du kan se din livssituation med nye øjne og lære at håndtere den på en konstruktiv måde.

Min opgave som terapeut er at følge dig på din rejse, lytte, spørge, spejle dig og reformulere det du siger, og derved hjælpe dig med at lære dig selv at kende, og støtte dig i at træffe de beslutninger, som er vigtige for dig.

Med andre ord støtter jeg dig i at blive mere dig selv, udfolde dine egne styrker og ressourcer, acceptere dine livsvilkår – og i sidste ende leve et liv, som er mere i harmoni med dig selv og dine kerneværdier.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Francois Pichon, psykoterapeut